Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kruvasan, Fransa'dan çok daha önce Avusturya'da ortaya çıkmış olsa da, Fransızların ulusal yiyeceği olarak kabul edilmesinin sebebi, Avusturya Arşidüşesi Marie Theresa'nın kızının Fransız veliahtı ile evlenmesi ve Avusturya asıllı Marie Antoinette'in Viyana'dan bildiği ve sevdiği hilal şeklindeki kruvasanları Fransa'ya taşımasıdır 12.
Kruvasan, 1683 yılındaki II. Viyana Kuşatması sırasında, Osmanlı'nın şehri ele geçirmek için surların altından tünel kazdığını duyan Viyanalı fırıncıların, Osmanlı sancağındaki hilalden esinlenerek kipferl adını verdikleri bir tür hilal biçimli çörek yapmalarıyla da bugünkü şeklini almıştır 15.
Kruvasan, 1920 yılında Fransız hükümeti tarafından resmi olarak ulusal bir ürün olarak kabul edilmiştir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: