Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kronik rahatsızlığı olan hastaların tüketmemesi gereken bazı gıdalar:
- Yağlı ve tuzlu yiyecekler: Hipertansiyon ve kalp hastalığı olan bireyler için risk oluşturur 1.
- Şeker ve şekerli gıdalar: Diyabet hastaları için risk oluşturur 12.
- Kızarmış yiyecekler: Fırınlanmış veya ızgara yiyecekler daha sağlıklı bir alternatiftir 1.
- Sosis, salam, sucuk, pastırma gibi ürünler: Böbrek hastaları için sakıncalıdır 2.
- Kalsiyum içeren süt ve süt ürünleri: Böbrek taşı olan hastalar için yüksek tüketim önerilmez 4.
- Aşırı kuruyemiş: Tuzlu kuruyemişler böbrek hastaları için sakıncalıdır 2.
- Hamur işi ürünler: Karbonhidrat içeriği yüksek besinler tüketilmemelidir 5.
Kronik rahatsızlığı olan hastaların, beslenme düzenleri hakkında bir uzmana danışmaları önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: