Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Közde kahve yapmak için gerekli malzemeler:
- taze kahve çekirdekleri 1;
- kahve öğütücü 1;
- su 1;
- közleme yapılabilecek bir araç 1;
- tatlandırıcı veya şeker 1.
Yapılışı:
- Kahve çekirdeklerini orta büyüklükte öğütün 1.
- Gazlı ocağın üzerinde közleme tavasını yüksek ateşte ısıtın 1.
- Isınan közün üzerine kahve çekirdeklerini serpiştirin ve 5-6 dakika karıştırarak iyice közleyin 1.
- Soğuması için çekirdekleri tabağa aktarın 1.
- Közde pişirdiğiniz kahve çekirdeklerini öğüterek filtre kahve makinesine veya french presse ekleyin ve demleyin 1.
- Üzerine su ve şeker ekleyip 5-10 dakika demledikten sonra servis edebilirsiniz 1.
Közde Türk kahvesi yapmak için:
- 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi, 1 fincan su ve isteğe göre şeker ekleyin 1.
- Cezvedeki su ve kahveyi hafifçe karıştırın ve cezveyi közün üzerine alın 1.
- Bir taşım pişirin, köpükleri alarak fincana aktarın 1.
- Cezveyi köze alarak bir taşım daha pişirin ve kahveyi fincana dökün 1.
Közde kahve yaparken kahveyi fazla yakmamaya dikkat edilmelidir, aksi halde acı bir tat oluşabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: