Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Közlü kahve yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzeme Hazırlığı: Taze kahve çekirdeklerini öğütün ve bir miktar su hazırlayın 13.
- Közü Isıtma: Gazlı ocağın üzerinde közleme yapabileceğiniz bir tavayı kullanarak közü ısıtın 1. Alternatif olarak, közü doğrudan ocağın üzerinde ateşe tutarak da ısıtabilirsiniz 1.
- Kahveyi Közleme: Isınan közün üzerine kahve çekirdeklerini serpiştirin ve dikkatlice karıştırın 1. Bu işlem ortalama 5-6 dakika sürer 1.
- Kahvenin Dinlenmesi: Kahve çekirdeği iyice közlenince, soğuması için bir tabağa aktarın 1.
- Öğütme ve Demleme: Soğuyan kahve çekirdeklerini öğüttükten sonra filtre kahve makinesine veya french press'e ekleyerek demleyin 1.
- Servis: Kahvenin üzerine su ve şeker ekleyin, 5-10 dakika demledikten sonra afiyetle içebilirsiniz 1.
Ayrıca, közlü Türk kahvesi yapmak için mangaldan kalan közü de kullanabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: