Kozalak Tatlısı Tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: 1. 4 yemek kaşığı tereyağı 2. 1 paket bitter çikolata 3. 1 yemek kaşığı kakao 4. 2 yemek kaşığı ince çekilmiş badem 5. 5 su bardağı mısır gevreği Yapılışı: 1. Sıcak su üzerine yerleştirilmiş bir kabın içinde tereyağını, bitter çikolatayı ve kakaoyu karıştırarak eritin. 2. Karışım tamamen eriyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. 3. Daha sonra, eriyen karışıma ince çekilmiş bademleri ve mısır gevreklerini ekleyin. 4. Tüm malzemelerin iyice birbirine geçmesini sağlamak için karışımı güzelce harmanlayın. 5. Karışımı bir süre soğuması için buzdolabına koyun ve yaklaşık 15 dakika bekleyin. 6. Karışımı, bir limon sıkacağının iç kısmına sıkıca doldurduktan sonra, üzerine yağlı kağıt serili bir tepsiye ters çevirin. 7. Hazırladığınız kozalak tatlılarını en az 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra, servise hazır hale getirin. Alternatif malzemeler olarak, bal ve ceviz de kullanılabilir.