Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Köy peynirinin sert olmasının başlıca nedenleri şunlardır:
- Pıhtının Küçük Kesilmesi: Peynir pıhtısı ne kadar küçük kesilirse, içindeki su o kadar çok dışarı akar ve peynirin yapısı daha sert olur 23.
- Mayalama Sıcaklığı: Düşük ısıda süte az maya konursa peynir yumuşak, 30 derecedeki süte daha çok maya konursa peynir sert olur 4.
- Presleme Koşulları: Presleme sırasında peynirin kenar kısımlarının çok soğuması ve peynir suyunun çıkışının yavaşlaması veya durması, sert yapıya yol açar 1.
Ayrıca, kullanılan starter kültür ve rennet miktarı da peynirin sertliğini etkileyen faktörler arasındadır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: