• Buradasın

    Kornet hamuru nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kornet hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
    • 2 yumurtanın akı 1;
    • 110 gram pudra şekeri 1;
    • 2 paket vanilya 1;
    • 60 gram eritilmiş tereyağı 1;
    • 60 gram toz badem 1;
    • 70 gram un 1.
    Hazırlanışı:
    1. Elenmiş un, pudra şekeri, vanilya, tereyağı ve toz bademi karıştırıp iyice yoğurun 1.
    2. Her biri 6 cm'lik çizilmiş yağlı kağıtların üzerine ince bir şekilde döküp 180 derece ısıtılmış fırına verin 1.
    3. 5 dakikada hafifi kızaran daireleri çıkarın 1. Yuvarlaklar daha sıcakken kornet şeklinde yapın 1.
    4. Kısık ateşte kuru üzümleri su ve tarçın çubuklarla beraber kaynatın 1.
    5. Soğuduktan sonra peyniri balı iyice çırpıp içine ekleyin 1.
    6. Karışımı kornetlere koyup üzerine pudra dökün 1.
    Ayrıca, kornet hamuru yapmak için tost makinesi de kullanılabilir 2. Bunun için:
    1. Yumurta, tuz ve şekeri mikser yardımıyla çırpın ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin 2.
    2. Un, nişasta, karbonat ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin 2.
    3. En son eritilmiş yağı ilave ederek hamuru hazır hale getirin 2.
    4. Tost makinesinin çizgili plakalarının tersini çevirip düz kısmına 1 kepçe döküp makinenin üst kapağını kapatıp kızarana dek tutun 2.
    5. Sonra hemen alıp külah şekli verin 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kornet dondurma külahı hangi unla yapılır?

    Kornet dondurma külahı yapımında 250 gram un kullanılır. Ayrıca, külah hamurunun yapımında unun yanı sıra şu malzemeler de kullanılır: 3 adet yumurta; 100 gram şeker; 125 gram margarin; 1 paket vanilya; 1 tatlı kaşığı tarçın; 150 ml su. İsteğe bağlı olarak hamur tatlandırmak için badem, fıstık, fındık gibi yemişler de eklenebilir.