Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kornet hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 yumurtanın akı 1;
- 110 gram pudra şekeri 1;
- 2 paket vanilya 1;
- 60 gram eritilmiş tereyağı 1;
- 60 gram toz badem 1;
- 70 gram un 1.
Hazırlanışı:
- Elenmiş un, pudra şekeri, vanilya, tereyağı ve toz bademi karıştırıp iyice yoğurun 1.
- Her biri 6 cm'lik çizilmiş yağlı kağıtların üzerine ince bir şekilde döküp 180 derece ısıtılmış fırına verin 1.
- 5 dakikada hafifi kızaran daireleri çıkarın 1. Yuvarlaklar daha sıcakken kornet şeklinde yapın 1.
- Kısık ateşte kuru üzümleri su ve tarçın çubuklarla beraber kaynatın 1.
- Soğuduktan sonra peyniri balı iyice çırpıp içine ekleyin 1.
- Karışımı kornetlere koyup üzerine pudra dökün 1.
Ayrıca, kornet hamuru yapmak için tost makinesi de kullanılabilir 2. Bunun için:
- Yumurta, tuz ve şekeri mikser yardımıyla çırpın ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin 2.
- Un, nişasta, karbonat ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin 2.
- En son eritilmiş yağı ilave ederek hamuru hazır hale getirin 2.
- Tost makinesinin çizgili plakalarının tersini çevirip düz kısmına 1 kepçe döküp makinenin üst kapağını kapatıp kızarana dek tutun 2.
- Sonra hemen alıp külah şekli verin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: