Kore'de tost yapımı için iki farklı tarif bulunmaktadır:
- Sebzeli Omletli Kore Tostu Tarifi:
- Malzemeler: 4 dilim tost ekmeği, 2 yemek kaşığı tereyağı, 4 tatlı kaşığı ketçap, 2 tatlı kaşığı mayonez, 3 yumurta, 1/2 havuç, 1 yaprak lahana, 2 dal taze soğan, 1 tutam tuz, 1 yemek kaşığı tereyağı, 6 ince dilim kaşar peyniri 12.
- Yapılışı:
- Havuç, lahana ve taze soğanı doğrayıp tuz ve yumurtalarla çırpın 12.
- Tereyağını orta ateşte eritip omletin bir yüzünü pişirin 12.
- Omleti dörde bölüp ters çevirin ve her yüzeyi pişen omletlerin iki tanesinin üzerine üçer dilim peynir koyun 12.
- Diğerlerini üstlerine koyup sandviç gibi kapatın, ardından her ikisinin de üzerine mayonez sürün 12.
- Ekmekleri tereyağı ile tavada kızartın ve içlerine ince bir katman ketçap sürün 12.
- Ekmeklerin arasına sebzeli omletleri koyup servis edin 12.
- Kimchi Tostu Tarifi:
- Malzemeler: 1 dilim tam tahıllı veya ekşi mayalı ekmek, 1 yemek kaşığı krem peynir (veya vegan alternatif), 2 yemek kaşığı kimchi, 1 çay kaşığı susam yağı (opsiyonel), 1 tutam susam (kavrulmuş, süslemek için), 1 dilim kaşar peyniri veya eriyen bir peynir (opsiyonel) 3.
- Yapılışı:
- Ekmeği tost makinesinde veya tavada hafifçe kızartın 3.
- Kızaran ekmeğin üzerine krem peyniri ince bir tabaka halinde yayın 3.
- Kimchi'yi ekmek üzerine yerleştirin ve üzerine kaşar peyniri koyun (isteğe bağlı) 3.
- Peyniri eritmek için ekmeği tost makinesinde veya fırında (200°C) 2-3 dakika tutun 3.
- Çıkardıktan sonra susam serpin ve hemen servis yapın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: