• Buradasın

    Kore'de tost nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kore'de tost yapımı için iki farklı tarif bulunmaktadır:
    1. Sebzeli Omletli Kore Tostu Tarifi:
      • Malzemeler: 4 dilim tost ekmeği, 2 yemek kaşığı tereyağı, 4 tatlı kaşığı ketçap, 2 tatlı kaşığı mayonez, 3 yumurta, 1/2 havuç, 1 yaprak lahana, 2 dal taze soğan, 1 tutam tuz, 1 yemek kaşığı tereyağı, 6 ince dilim kaşar peyniri 12.
      • Yapılışı:
      1. Havuç, lahana ve taze soğanı doğrayıp tuz ve yumurtalarla çırpın 12.
      2. Tereyağını orta ateşte eritip omletin bir yüzünü pişirin 12.
      3. Omleti dörde bölüp ters çevirin ve her yüzeyi pişen omletlerin iki tanesinin üzerine üçer dilim peynir koyun 12.
      4. Diğerlerini üstlerine koyup sandviç gibi kapatın, ardından her ikisinin de üzerine mayonez sürün 12.
      5. Ekmekleri tereyağı ile tavada kızartın ve içlerine ince bir katman ketçap sürün 12.
      6. Ekmeklerin arasına sebzeli omletleri koyup servis edin 12.
    2. Kimchi Tostu Tarifi:
      • Malzemeler: 1 dilim tam tahıllı veya ekşi mayalı ekmek, 1 yemek kaşığı krem peynir (veya vegan alternatif), 2 yemek kaşığı kimchi, 1 çay kaşığı susam yağı (opsiyonel), 1 tutam susam (kavrulmuş, süslemek için), 1 dilim kaşar peyniri veya eriyen bir peynir (opsiyonel) 3.
      • Yapılışı:
      1. Ekmeği tost makinesinde veya tavada hafifçe kızartın 3.
      2. Kızaran ekmeğin üzerine krem peyniri ince bir tabaka halinde yayın 3.
      3. Kimchi'yi ekmek üzerine yerleştirin ve üzerine kaşar peyniri koyun (isteğe bağlı) 3.
      4. Peyniri eritmek için ekmeği tost makinesinde veya fırında (200°C) 2-3 dakika tutun 3.
      5. Çıkardıktan sonra susam serpin ve hemen servis yapın 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    5 kaynak

    Yanıtı değerlendir