Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Konya'da öğle yemeği için aşağıdaki yöresel yemekler tercih edilebilir:
- Etli Ekmek: Konya'nın en meşhur yemeklerinden biri olan etli ekmek, ince hamur üzerine kıyma, domates, biber ve soğan eklenerek yapılır 13.
- Çebiç: Kuzu ciğerinden yapılan ve bulgur pilavı ile servis edilen bir yemektir 3.
- Fırın Kebabı: Kızarmış kuzu veya koyun etinin sıcak pide ile buluşması ve közlenmiş domates ile biber eşliğinde sunulması 24.
- Arabaşı Çorbası: İçine bütün bir tavuğun girdiği ve genellikle kış aylarında tüketilen bir çorbadır 5.
- Mevlana Böreği: Üçgen şeklinde açılmış yufkaların içine kıyma, soğan ve maydanoz konularak yapılan bir börektir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: