Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kolin en çok şu besinlerde bulunur:
- Yumurta: Özellikle sarısı, yüksek kolin içeriğine sahiptir 14.
- Sığır ve tavuk ciğeri: Yüksek miktarda kolin içerir 23.
- Soya fasulyesi: Bitkisel kaynaklı önemli bir kolin kaynağıdır 24.
- Süt ve süt ürünleri: Süt, yoğurt ve peynir gibi ürünler iyi miktarda kolin sağlar 14.
- Et: Tavuk, hindi ve sığır eti gibi ürünler kolin içerir 14.
- Balık: Somon, uskumru ve alabalık gibi yağlı balıklar kolin açısından zengindir 14.
- Kabuklu deniz ürünleri: Karides, istirye ve midye gibi ürünler kolin içerir 4.
- Fındık ve tohumlar: Badem, ceviz, chia ve keten tohumları gibi ürünler kolin kaynağıdır 14.
- Sebzeler: Brokoli, karnabahar, brüksel lahanası ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzelerde kolin bulunur 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: