Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kola, genellikle şu malzemelerden elde edilir:
- Su 24. Kolanın temel bileşenidir ve büyük bir kısmını oluşturur 4.
- Şeker veya tatlandırıcılar 24. Şeker, genellikle yüksek fruktozlu mısır şurubu veya sakkaroz şeklinde kullanılır 4. Diyet kola üretiminde ise kalorisiz tatlandırıcılar kullanılır 4.
- Karamel renk verici 24. Kolaya koyu rengini veren karamel, şekerin yüksek sıcaklıkta kavrulmasıyla elde edilir 4.
- Fosforik asit 24. Kolaya asidik bir tat verir 4.
- Kafein 24. Kolaya enerji verici özelliğini sağlar ve kola cevizi ekstraktından veya sentetik olarak üretilen kafeinden elde edilir 4.
- Doğal ve yapay aroma maddeleri 24. Kolaya karakteristik tat ve kokusunu kazandırır 4. Bunlar arasında kola cevizi ekstraktı, vanilin, tarçın ve diğer baharatlar bulunabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: