• Buradasın

    Kızartma için hangi dürüm kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kızartma için kullanılan dürüm genellikle lavaş ekmeğidir 24.
    Örneğin, tavuk dürüm yaparken içine tavuk harcı ve patates kızartması konularak lavaş ile sarılır 2. Benzer şekilde, patlıcan kızartması dürümü tarifinde de lavaş ekmeği kullanılır 4.

    Konuyla ilgili materyaller

    En iyi dürüm hangi etten yapılır?

    En iyi dürüm için kullanılan et türü, kişisel tercihlere bağlıdır. Ancak, döner yapımında en sık tercih edilen et türleri dana eti, kuzu eti ve bu iki etin karışımıdır. Dana eti: Yumuşak ve yağ oranı dengeli etler olan antrikot, kontrfile ve tranç, dönerin kıvamını ve yapısını en iyi şekilde sağlar. Kuzu eti: Özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu mutfağında sıkça tercih edilir, dönerin daha yoğun ve baharatlı bir aroma kazanmasına yardımcı olur. Karışık et: Dana ve kuzu eti karışımı, dönerin hem lezzetini artırır hem de yumuşak bir doku sunar. Ayrıca, balıktan yapılan dürümler de bulunmaktadır.