Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kızartılmış pirinç yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır:
- Basit Kızarmış Pirinç Tarifi:
- Malzemeler: 1 su bardağı pirinç, 2 adet yumurta, 3 yemek kaşığı un, 1 kahve fincanı kaşar peyniri rendesi, 1 kahve fincanı soda, yarım demet maydanoz, tuz, karabiber 1.
- Hazırlanışı: Pirinci önceden tuzladığımız sıcak suda haşlayın 1. Tüm malzemeleri geniş bir kapta harmanlayın 1. Haşlanmış pirinci süzüp, malzemelerin olduğu kaba ekleyin ve karıştırın 1. Kızartma tavasında yağı kızdırın, karışımdan çorba kaşığıyla alıp tavaya koyup pişirin 1.
- Kızarmış Pilav (Fried Rice) Tarifi:
- Malzemeler: 4 su bardağı baldo pirinç, 4 adet yumurta, 1 adet soğan, 1 çorba kaşığı zencefil, 2 çorba kaşığı esmer toz şeker, 2 çorba kaşığı light soya sosu, 2 çay kaşığı susam yağı, 2 dal taze soğan 2.
- Hazırlanışı: Pirinci bol suyla yıkayıp süzdükten sonra haşlayıp süzün 2. Soğanı soyup kıyın, taze soğanı temizleyip çok ince kıyın 2. Yumurtaları bir kaseye kırıp hafifçe çırpın 2. Yağın yarısını sıcak bir wok tavada ısıtın, yumurta karışımını tavaya alıp alt kısmını pişirin 2. Kalan yağı sıcak tavada ısıtıp soğan ve zencefili 1 dakika boyunca karıştırarak kızartın, ardından şekeri ekleyip 30 saniye karıştırarak kızartın ve 1 dakika pişirin 2. Pirinç, yeşil soğan, soya sosu, susam yağı ve omletle birlikte tavaya ekleyin, 2 dakika iyice karışıncaya ve pirinç iyice pişinceye kadar karıştırarak kızartın 2. Kızarmış pirinci bir servis tabağına alıp ince doğranmış taze soğan ile süsleyerek servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: