Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kızarmış pirinç yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 1 su bardağı baldo pirinç 2;
- 1,5 su bardağı tavuk suyu veya su 2;
- 2 adet kabak 2;
- 2 adet patlıcan 2;
- 2 adet patates 2;
- tuz 2;
- sıvı yağ 2.
Yapılışı:
- Pirinci sıcak su ile yıkayın, nişastası gidene kadar 2.
- Sebzelerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın 2.
- Kızgın yağda sebzeleri ayrı ayrı kızartın 2.
- Kızartma işlemi bitince hepsini bir kabın içinde birleştirip karıştırın 2.
- Ayrı bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun 2.
- Yağ ısınınca suyu süzülen pirinçleri ekleyip biraz kavurun 2.
- Tavuk suyu ve tuzu ekleyip bir kere karıştırıp kapağını kapatın 2.
- Pirinçler suyunu çekince tencerenin ağzına kağıt havlu koyup kapağını da kapatın ve dinlenmeye bırakın 2.
Kızarmış pirinç tariflerinin bulunduğu bazı siteler şunlardır:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: