Buradasın
Kızarmış piliç çevirme nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kızarmış piliç çevirme yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 adet bütün tavuk 13;
- 8 adet minik patates 1;
- 3 adet havuç 1;
- Tuz, karabiber 1;
- 1 çorba kaşığı susam 1;
- Marine için: 1 çorba kaşığı bal, yarım limonun suyu, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber 1.
Yapılışı:
- Tavuğu yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın 1.
- Derin bir kapta bal, limon suyu, nişasta, sıvı yağ, tuz ve karabiberi karıştırın 1.
- Bu karışımı bir fırça yardımıyla tavuğun her tarafına sürün ve üzerini kapatarak buzdolabında 2-3 saat bekletin 1.
- Fırını 200 dereceye ayarlayın 1.
- Fırının kızartma şişini, tavuğun ortasından boylamasına geçirin ve fırına yerleştirin 1.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek, tavuğun alt katına yerleştirin 1.
- Tavuk yarı yarıya piştiğinde susama bulanmış patatesleri ve iri doğranmış havuçları yağlı kağıdın üzerine dizin, tuz ve karabiber serpin 1.
- Tavuk iyice kızarana kadar pişirin 1.
- Sıcak olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: