• Buradasın

    Kıymalı zeytin nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kıymalı zeytin böreği tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
    Malzemeler:
    • 250 gram un 1
    • 1 çay bardağı ılık su 1
    • 1 yemek kaşığı instant maya 1
    • 1 çay kaşığı tuz 1
    • 1 çay kaşığı toz şeker 1
    • 150 gram çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytin 1
    • 1 avuç iri kıyılmış ceviz içi 1
    • 100 gram kıyma 1
    • 1 adet ince doğranmış soğan 1
    • 5 dal yeşil soğan 1
    • 3 diş sarımsak 1
    • 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1
    • 1 demet ince kıyılmış maydanoz 1
    • 1 çay kaşığı karabiber 1
    • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1
    Yapılışı:
    1. Mayayı ılık suyla çözdürün 1.
    2. Hamur için tüm malzemeleri karıştırın ve mayayı ekleyerek güzelce yoğurun 1. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmelisiniz 1.
    3. İnce doğradığınız kuru soğanı zeytinyağı koyduğunuz tavada kavurun, ardından kıymayı ekleyin ve kıyma kavrulduktan sonra cevizleri ilave edin 1.
    4. Zeytinleri de ekleyip biraz daha kavurun, ardından ince doğranmış taze soğan, maydanoz ve sarımsakları ekleyip bir iki kez karıştırın ve baharatlarını da ekleyip altını kapatın 1.
    5. Hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler kopartın ve yuvarlak bir şekilde açın 1.
    6. Hazırladığınız iç harçtan yuvarlağın bir yarısına koyun, diğer yarısını üstüne kapatıp hafifçe uzatarak pide şekli verin 1.
    7. Hazırladığınız börekleri önceden ısıtılmış 200 derecede fırında yaklaşık 15 dakika pişirin ve sıcak sıcak servis edin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Zeytin harcı içinde neler var?

    Zeytin harcı içinde genellikle şu baharatlar bulunur: pul biber, nane, kekik, biberiye. Ayrıca, bazı markalarda asitlik düzenleyici (sitrik asit) de eklenmektedir.

    Zeytin ve zeytinyağlı soslar nelerdir?

    Zeytin ve zeytinyağlı soslar arasında şunlar bulunur: 1. Sicilya Usulü Zeytinyağlı Sos: Zeytinyağına limon suyunda çırpılmış otlar (kekik, maydanoz, biberiye) ve dövülmüş sarımsak eklenir. 2. Piedmonte Usulü Sos (Bagna Cauda): Dövülmüş sarımsağın, çeşitli baharatlı bitkilerin zeytinyağı içinde dinlendirilmesiyle yapılır. 3. Cenova Usulü Sos (Pesto): Dövülmüş çam fıstığı ile fesleğenin zeytinyağı içinde dinlendirilmesi ile yapılır. 4. Dalmaçya Usulü Zeytinyağlı Sos: Rafine edilmemiş koyu ev tipi zeytinyağında dövülmüş sarımsağın dinlendirilmesi ile yapılır. 5. Marsilya Usulü Zeytinyağlı Sos (Ailade): Dövülüp zeytinyağında dinlendirilmiş sarımsaklı karışıma dövülmüş ceviz ilavesi ile yapılır. 6. Yunan Usulü Zeytinyağlı Sos (Skordalia): Ufalanmış ve ıslatılmış bayat ekmek veya patates püresi içine dövülmüş ceviz, zeytinyağı ve sirke ilavesi ile yapılır. 7. Limonlu Balık Sosu: Eşit miktarda limon suyu ile zeytinyağına dövülmüş sarımsak veya sarımsak tozu ilave edilip karıştırılarak hazırlanır. 8. Sirke ve Soğanlı Balık Sosu: Taze soğan, zeytinyağı ve sirke ile doğranıp karıştırılır, ardından dereotu ve tuz eklenir.