Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymalı zeytin böreği tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 250 gram un 1
- 1 çay bardağı ılık su 1
- 1 yemek kaşığı instant maya 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 1 çay kaşığı toz şeker 1
- 150 gram çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytin 1
- 1 avuç iri kıyılmış ceviz içi 1
- 100 gram kıyma 1
- 1 adet ince doğranmış soğan 1
- 5 dal yeşil soğan 1
- 3 diş sarımsak 1
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1
- 1 demet ince kıyılmış maydanoz 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1
Yapılışı:
- Mayayı ılık suyla çözdürün 1.
- Hamur için tüm malzemeleri karıştırın ve mayayı ekleyerek güzelce yoğurun 1. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmelisiniz 1.
- İnce doğradığınız kuru soğanı zeytinyağı koyduğunuz tavada kavurun, ardından kıymayı ekleyin ve kıyma kavrulduktan sonra cevizleri ilave edin 1.
- Zeytinleri de ekleyip biraz daha kavurun, ardından ince doğranmış taze soğan, maydanoz ve sarımsakları ekleyip bir iki kez karıştırın ve baharatlarını da ekleyip altını kapatın 1.
- Hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler kopartın ve yuvarlak bir şekilde açın 1.
- Hazırladığınız iç harçtan yuvarlağın bir yarısına koyun, diğer yarısını üstüne kapatıp hafifçe uzatarak pide şekli verin 1.
- Hazırladığınız börekleri önceden ısıtılmış 200 derecede fırında yaklaşık 15 dakika pişirin ve sıcak sıcak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: