• Buradasın

    Kıstırma hamuruna ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kıstırma hamuruna genellikle un, su, tuz ve yağ gibi temel malzemeler konur 1.
    Ayrıca, böreğin iç malzemesine göre peynir, ıspanak, kıyma, patates veya başka malzemeler de eklenebilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kıstırma tatlısı nasıl yapılır?

    Kıstırma tatlısı iki farklı tarifle yapılabilir: 1. Patlıcanlı Kıstırma Tarifi: - Malzemeler: 1 kg patlıcan, 300 gr keçi peyniri, 1 tutam taze nane, zeytinyağı. - Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyup enlemesine ikiye bölün, tekrar boyuna ikiye bölün ve aralarına peynir dolduracak şekilde ortadan kesin. Keçi peyniri ve ince kıyılmış naneyi karıştırıp patlıcanların arasına doldurun. Peynirli patlıcanları zeytinyağında kızartın ve taze nane yapraklarıyla süsleyin. 2. Kadayıflı Kıstırma Tarifi: - Malzemeler: 500 gram kadayıf, 200 gram tereyağı, 300 gram ceviz içi, 500 gram şeker, 600 ml su, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 çay bardağı sıvı yağ. - Yapılışı: Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp ince ince ayırın. Tereyağını eritip kadayıfın üzerine dökün ve iyice karıştırın. Ceviz içini kadayıfın yarısından fazlasını tepsiye serin, kalan kadayıfı cevizlerin üzerine eşit şekilde yerleştirin ve iyice sıkıştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kadayıfın üstü altın rengi alana kadar pişirin. Su ve şekeri tencereye alıp kaynamaya bırakın, kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatmaya devam edin. Fırından çıkan kadayıfın üzerine sıcak şerbeti dökün ve şerbetin iyice çekmesi için tatlının dinlenmesine izin verin.