• Buradasın

    Kırniş nerenin yemeği?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming plate of *kırniş yemeği* (a traditional Black Sea dish with leafy greens) sits on a rustic wooden table, surrounded by lush green hills and tea plantations under a misty sky, evoking the coastal charm of Rize and Artvin.
    Kırniş yemeği, Karadeniz Bölgesi'ne, özellikle Rize ve Artvin illerine aittir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kırniş mantısı nasıl yapılır?

    Kırniş mantısı yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 1,5 su bardağı su - 1 yumurta - Tuz - Un - 1 büyük tavuk göğsü veya bütün tavuk - 5 diş sarımsak - 100 gr tereyağı - Kırmızı toz biber - Karabiber - Yoğurt Yapılışı: 1. Su, yumurta ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. 2. Hamuru merdane ile 1 cm inceliğinde açın ve küçük şeritler halinde kesin. 3. Tavuğu haşlayın ve etlerini incecik didin. 4. Kaynayan tavuk suyuna mantıkları atıp haşlayın ve servis tabağına süzün. 5. Üzerine tavuk etlerini serpin ve sarımsakları ezerek tavuk suyu ile karıştırın. 6. Tereyağı ve pul biberli sosu hazırlayıp servis yaparken üzerine dökün. Arzu edilirse yoğurtla da servis yapılabilir.

    Kırniş içinde ne var?

    Kırniş genellikle şu malzemelerden oluşur: Hamur için: un, su, tuz. Üzeri için: 1 adet tüm tavuk veya tavuk but, 3-4 diş sarımsak, tereyağı. Ayrıca, bazı tariflerde iç harç olarak bulgur, irmik, çeşitli sebzeler ve isteğe bağlı olarak et veya tavuk da kullanılabilir.