• Buradasın

    Kırniş nerenin yemeği?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kırniş yemeği, Karadeniz Bölgesi'ne, özellikle Rize ve Artvin illerine aittir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kırniş mantısı nasıl yapılır?

    Kırniş mantısı yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 1,5 su bardağı su - 1 yumurta - Tuz - Un - 1 büyük tavuk göğsü veya bütün tavuk - 5 diş sarımsak - 100 gr tereyağı - Kırmızı toz biber - Karabiber - Yoğurt Yapılışı: 1. Su, yumurta ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. 2. Hamuru merdane ile 1 cm inceliğinde açın ve küçük şeritler halinde kesin. 3. Tavuğu haşlayın ve etlerini incecik didin. 4. Kaynayan tavuk suyuna mantıkları atıp haşlayın ve servis tabağına süzün. 5. Üzerine tavuk etlerini serpin ve sarımsakları ezerek tavuk suyu ile karıştırın. 6. Tereyağı ve pul biberli sosu hazırlayıp servis yaparken üzerine dökün. Arzu edilirse yoğurtla da servis yapılabilir.

    Kırniş içinde ne var?

    Kırniş yemeğinin içinde genellikle şu malzemeler bulunur: Hamur: Un, yumurta, tuz ve su ile hazırlanan bir hamur. Tavuk: Haşlanmış tavuk eti veya tavuk suyu. Sarımsak: Sarımsaklı sos olarak kullanılır. Ayrıca, bazı tariflerde sebzeler (soğan, biber, patates) ve isteğe bağlı olarak kıyma da eklenebilir.