Buradasın
Kırmızı mercimekli salata nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırmızı mercimekli salata yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı kırmızı mercimek 14;
- 5 adet irice patates 14;
- 5 dal taze yeşil soğan 14;
- 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz 14;
- 1 adet limon suyu 14;
- 2 adet orta boy kuru soğan 14;
- 12-13 yemek kaşığı sıvı yağ 14;
- 1 tepeleme yemek kaşığı tatlı biber salçası 14;
- 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası 14;
- 1 çay kaşığı acı biber salçası 14;
- 1 tatlı kaşığı tuz 14;
- Yarım tatlı kaşığı karabiber 14;
- Yarım tatlı kaşığı kimyon 14;
- 1 çay kaşığı acı pul biber 14;
- 2,5 su bardağı yoğurt (normal ve süzme karışık) 14;
- 2 diş sarımsak 14;
- Yarım çay kaşığı tuz 14;
- 1 tutam dereotu 14;
- 2 adet iri boy havuç 14;
- 1,5 tatlı kaşığı kuru nane 14;
- 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası 14;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ 14.
Yapılışı:
- Patatesin kabuklarını soyup tencerede güzelce haşlayın 1.
- Mercimeği yıkayıp süzüp onu da ayrı bir tencerede kaynar su ilave edip macun gibi olana dek iyice pişirin 1.
- Haşlanmış patatesi iyice ezin ve ılınmaya bırakın 1.
- Tavanıza sıvı yağ ve kuru soğanı koyup kavurun 1.
- Salçalarını ve baharatlarını ekleyip karıştırın ve ılımaya alın 1.
- Ezilmiş patates üzerine haşlanmış mercimeği katın ve güzelce karıştırın 1.
- Salçalı sosunu ilave edin, hırpalamadan el ile yoğurur şekilde karıştırın 1.
- Tadına bakarak tuzunu ekleyin 1.
- İnce kıyılmış yeşil soğan ve maydanozu ekleyin, limon suyunu katın ve karıştırın 1.
- Orta boy bir borcam içerisine karışımı yayarak bastırın ve düzleyin [1
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: