• Buradasın

    Kırmızı mercimek salatasına hangi baharatlar konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kırmızı mercimek salatasına kimyon, pul biber, zerdeçal, karabiber gibi baharatlar eklenebilir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kırmızı mercimekli en güzel ne yapılır?

    Kırmızı mercimekle yapılabilecek en güzel yemeklerden bazıları şunlardır: 1. Kırmızı Mercimek Çorbası: Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan bu çorba, besleyici ve hafif bir seçenektir. 2. Kırmızı Mercimek Köftesi: Sağlıklı atıştırmalıklar arasında yer alır, vegan ve vejetaryen beslenenler için idealdir. 3. Kırmızı Mercimek Pilavı: Pirinçle birlikte servis edildiğinde doyurucu bir ana yemek haline gelir. 4. Kırmızı Mercimek Salatası: Taze sebzelerle zenginleştirildiğinde sağlıklı ve hafif bir öğün sunar. 5. Kırmızı Mercimekli Börek: Hem atıştırmalık hem de ana yemek olarak tüketilebilecek pratik bir tariftir.

    Kırmızı mercimek en çok hangi yemeklere yakışır?

    Kırmızı mercimek, çeşitli yemeklere yakışabilir. İşte bazı örnekler: Çorbalar: Mercimek çorbası, zerdeçallı mercimek çorbası, kremalı kırmızı mercimek çorbası. Köfteler: Mercimek köftesi, çiğ köfte, vejetaryen köfte. Diğer Yemekler: Mercimek böreği, mercimek fava, sultan mezesi, kızarmış mercimek köftesi. Ayrıca, mercimekli salata, mercimekli pilav ve mercimekli soğanlı pilav gibi tarifler de bulunmaktadır.

    Kırmızı mercimekli salata nasıl yapılır?

    Kırmızı mercimekli salata yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı kırmızı mercimek; 5 adet irice patates; 5 dal taze yeşil soğan; 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz; 1 adet limon suyu; 2 adet orta boy kuru soğan; 12-13 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 tepeleme yemek kaşığı tatlı biber salçası; 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası; 1 çay kaşığı acı biber salçası; 1 tatlı kaşığı tuz; Yarım tatlı kaşığı karabiber; Yarım tatlı kaşığı kimyon; 1 çay kaşığı acı pul biber; 2,5 su bardağı yoğurt (normal ve süzme karışık); 2 diş sarımsak; Yarım çay kaşığı tuz; 1 tutam dereotu; 2 adet iri boy havuç; 1,5 tatlı kaşığı kuru nane; 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası; Yarım çay bardağı sıvı yağ. Yapılışı: 1. Patatesin kabuklarını soyup tencerede güzelce haşlayın. 2. Mercimeği yıkayıp süzüp onu da ayrı bir tencerede kaynar su ilave edip macun gibi olana dek iyice pişirin. 3. Haşlanmış patatesi iyice ezin ve ılınmaya bırakın. 4. Tavanıza sıvı yağ ve kuru soğanı koyup kavurun. 5. Salçalarını ve baharatlarını ekleyip karıştırın ve ılımaya alın. 6. Ezilmiş patates üzerine haşlanmış mercimeği katın ve güzelce karıştırın. 7. Salçalı sosunu ilave edin, hırpalamadan el ile yoğurur şekilde karıştırın. 8. Tadına bakarak tuzunu ekleyin. 9. İnce kıyılmış yeşil soğan ve maydanozu ekleyin, limon suyunu katın ve karıştırın. 10. Orta boy bir borcam içerisine karışımı yayarak bastırın ve düzleyin [1