Kırmızı Et Üreticileri Birliği (ETBİR), kırmızı et sanayii, ticareti ve işletmeciliği ile uğraşan kişi ve kuruluşları bir araya getirerek aşağıdaki görevleri üstlenir: Et üreticilerinin sorunlarına çözüm üretmek. Halka sağlıklı, hijyen koşullarda besin değeri yüksek et ve et ürünleri sunmak. Uluslararası standartlarda rekabet edebilir bir ülke profili hedeflemek. Sektörle ilgili çıkacak yasalarda yetkili birimlere görüş bildirmek. Kesim standardı ve karkas et kalitesi gibi düzenlemelerde üretim kalitesini sağlamak. Yem maliyetini kaliteli ve ucuz temin için çalışmalar yapmak. Kayıtdışı faaliyetlerle ilgili tedbirler almak. Üyelere ve sektöre yönelik eğitim ve iletişim faaliyetleri düzenlemek.