• Buradasın

    Kıbrısın neyi meşhur tavuk?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kıbrıs'ta tavuklu meşhur yemekler arasında "Magarina Bulli" öne çıkmaktadır 23.
    Magarina Bulli, makarna ve tavuğun bir araya geldiği geleneksel bir Kıbrıs yemeğidir 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kıbrıs usulü tavuk dolması nasıl yapılır?

    Kıbrıs usulü tavuk dolması yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 3 parça tavuk göğsü - 5 parça mantar - 1 yemek kaşığı galeta unu - 2 yemek kaşığı un - 1 su bardağı süt - 60 gram kaşar - Tuz - Karabiber - 1 yumurta - Sıvı yağ Hazırlanışı: 1. Tavuk göğsünü oklava ile incecik olana kadar dövün. 2. İnce olan tavukları yufka gibi yayın. 3. Arasına mantar, kaşar ve baharatları koyun. 4. Sımsıkı sarın. 5. Önce una, sonra galeta ununa ve en son yumurtaya batırıp kızgın yağa atın. 6. Her tavuğu aynı işlemden geçirin. 7. Afiyet olsun. Ayrıca, beşamel soslu tavuk dolması tarifi de şu şekildedir: Beşamel sos için: - 2 su bardağı süt - 1,5 yemek kaşığı un - Garnitür - 1 yemek kaşığı margarin - Tuz Yapılışı: 1. Beşamel sosu hazırlayıp soğumaya bırakın. 2. Tavuk göğsünün altına folyo, üzerine de buzdolabı poşeti gererek dövün. 3. Dövülen tavuğa tuz ve karabiber koyarak harmanlayın. 4. Üzerine beşamel sostan birkaç kaşık koyun. 5. Tavuğu, altındaki folyo yardımıyla sarın. 6. Yumurtayı birkaç kaşık sütle çırparak tavuğu önce yumurtaya, ardından galeta ununa bulayarak yağın içine bırakın. 7. Kızarınca yiyebilirsiniz.

    Kıbrıs'ta hangi yemek meşhur?

    Kıbrıs'ta meşhur olan bazı yemekler şunlardır: Hellim: Keçi veya koyun sütünden yapılan tuzlu bir peynirdir. Şeftali Kebabı: Koyun veya keçi etinin kıyması, maydanoz ve baharatlarla yoğrulup hayvanın iç yağına sarılarak kömürde pişirilir. Molehiya: Molehiya bitkisinden yapılan bir yemektir. Pirohu: Kıbrıs mantısı olarak bilinir, içine patates veya lor peyniri konur. Paluze: Kırmızı üzümden yapılan ve üzerine badem konan bir üzüm muhallebisidir. Kolakas: Gölevez de denilen, patatese benzeyen bir bitkiyle yapılan bir yemektir. Ayrıca, ayrelli, çakıstez, ceviz macunu, samarella, magarına bulli gibi yemekler de Kıbrıs'a özgü lezzetler arasındadır.