Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kesilmiş sütün bozulmaması için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Cam Şişe Kullanımı: Sütü cam şişelerde saklamak, kimyasal etkileşime girmediği için daha hijyeniktir ve sütün ömrünü uzatır 1.
- Kaynatma: Sütü kaynatmak, içerisindeki zararlı mikroorganizmaları yok eder 1. Kaynatılan sütü sıcak halde cam şişelere doldurup kapaklarını sıkıca kapatmak, vakum etkisi sayesinde bozulmadan uzun süre saklanmasını sağlar 1.
- Buzdolabı Sıcaklığı: Buzdolabının 4°C civarında olması, sütün tazeliğini korumak için idealdir 12. Sütü dolabın kapağında değil, iç raflarda muhafaza etmek gerekir 1.
- Derin Dondurucu: Kaynatılıp soğutulmuş sütü uygun porsiyonlarda buzluk poşetlerine koyarak derin dondurucuda 1 aya kadar tazeliğini koruyabilirsiniz 1. Kullanacağınız zaman sadece buzdolabında yavaşça çözündürmeniz yeterlidir 1.
- Karbonat Ekleme: Sütün içerisine çok az miktarda karbonat eklemek, sütün pH değerini değiştirerek bozulma sürecini yavaşlatır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: