Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kereviz ve ıspanak birlikte şu şekillerde tüketilebilir:
- Kereviz-ıspanak kürü: Demir eksikliğine karşı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu tarafından önerilen bir kürdür 14. 250 gram taze ıspanak ve 200 gram kabuğu soyulmuş kereviz kullanılarak hazırlanır 14. Kaynamakta olan bir litre suya kereviz eklenip 10 dakika, ardından ıspanak eklenip beş dakika daha haşlanır 14. Soğuduktan sonra süzülerek suyu içilir 14. 15 gün sabah-akşam tüketildikten sonra 10 gün ara verilir ve tekrar 15 gün devam edilir 14.
- Ispanaklı kereviz yemeği: Yarım kilo ıspanak, bir adet büyük boy kereviz, iki adet havuç, bir adet kuru soğan, yarım çorba kaşığı biber salçası ve yarım çorba kaşığı domates salçası ile yapılan bir yemektir 2. Soğanlar yağda kavrulup salçalar, ardından kereviz ve havuç eklenir 2. Son olarak ıspanak ilave edilip su eklenerek havuçlar yumuşayana kadar pişirilir 2.
- Kereviz çanağında beşamel soslu ıspanak: Kereviz çanağı içinde beşamel soslu ıspanak tarifi, YouTube'da mevcuttur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: