Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kemik hastalığı olan kişilerin yememesi gereken bazı gıdalar şunlardır:
- Kahve ve çay: Kalsiyum emilimini azaltabilen ve kemik kaybına katkıda bulunan kafein içerir 23.
- Alkol: Kemik yoğunluğunu düşürür ve kemiklerin mekanik özelliklerini zayıflatır 3.
- Tuzlu yiyecekler: Fazla tuz tüketimi, kalsiyum kaybına ve kemik kaybına neden olabilir 3.
- İşlenmiş ve konserve gıdalar: Bu tür gıdalardaki yüksek sodyum içeriği önerilmez 3.
- Fasulye: Fitat adı verilen maddeler bakımından zengindir ve vücudun kalsiyumu emme yeteneğini azaltabilir 34.
Bu gıdaların tüketimi, kemik hastalıklarının semptomlarını kötüleştirebilir. Beslenme düzeni konusunda mutlaka bir doktora danışılmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: