Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kemik hastalığı olan kişilerin tüketmemesi gereken bazı besinler şunlardır:
- Tuzlu gıdalar: Fazla tuz, idrarla kalsiyum atımını artırarak kemik kaybına yol açabilir 12.
- Alkol: Aşırı alkol tüketimi kemik yoğunluğunu azaltır ve kemiklerin mekanik özelliklerini zayıflatır 12.
- Buğday kepeği: Kalsiyum emilimini engelleyebilir 12.
- Aşırı A vitamini: Kemik sağlığı için gerekli olsa da fazlası olumsuz etkilere neden olabilir 12.
- Kafein: Kalsiyum emilimini azaltır ve kemik kaybına katkıda bulunur 12.
- İşlenmiş ve yüksek proteinli yiyecekler: Fazla protein tüketimi kemik sağlığı için zararlı olabilir 13.
- Fasulye: Fitat içerir ve vücudun kalsiyum emme yeteneğini azaltabilir 3.
Kemik hastalığı olan kişilerin beslenme düzenleri hakkında bir uzmana danışmaları önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: