Kekik çayı yapmak için gerekli malzemeler: 2 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze kekik otu veya 2 su bardağı içme suyu. 1 bardak kaynamış içme suyu. Hazırlanışı: 1. Kaynar suyu ateşten alın. 2. İçine 2 tatlı kaşığı kekik otu ekleyin. 3. 5 dakika ağzı kapalı bir şekilde demlenmeye bırakın. 4. Demlendikten sonra süzüp içebilirsiniz. Dikkat edilmesi gerekenler: Kekik çayını kaynatmayın, aksi takdirde içindeki etken maddeler kaybolur. Günde 2 bardağı geçmeyecek şekilde tüketin. Uçucu yağ içeriği nedeniyle karaciğer iltihabı, akut gastrit, mide ve onikiparmak bağırsağı ülseri olan kişilerin doktora danışmadan kekik çayı içmemesi önerilir.