Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kefal balığını en güzel pişirmek için aşağıdaki yöntemlerden faydalanabilirsiniz:
- Tavada Pişirme: Kefalleri fileto halinde kesip, soğan, sarımsak, kekik, tuz ve zeytinyağı ile marine edin 1. Ardından mısır ununa bulayarak kızgın yağda önlü arkalı kızartın 1.
- Fırında Pişirme: Kefallerin pullarını temizleyip iyice yıkayın, tuz ve karabiberle bekletin 2. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek üzerine halka halka doğranmış soğan ve havuçları dizin 1. Kefalleri bu soğanların üzerine koyarak balıkların üzerinde kekik, limon suyu ve zeytinyağı gezdirin 1. Yağlı kağıtla kapattığınız tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin 1.
- Izgarada Pişirme: Kefalleri zeytinyağı, kekik, karabiber, tuz ve sarımsaktan oluşan marinasyon sosun içinde önlü arkalı ıslatın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin 1. Yağladığınız ızgarada orta ateşte çevirerek pişirin 1. Dilerseniz arada kendi suyuyla nemlendirebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: