Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayseri lahmacununun neden meşhur olduğuna dair bilgi bulunamadı. Ancak, Kayseri mutfağının meşhur yemeklerinden bazıları şunlardır:
- Yağlama (Şebit) 123. Lahmacuna benzeyen, kıymalı harç ile hazırlanan bir yemektir 23.
- Cıvıklı 14. Develi cıvıklısı olarak da bilinen, kıyma, domates ve biberle hazırlanan bir kavurmalı pide çeşididir 14.
- Tiridi 3. Yufka veya ekmek ile yapılan, tavuk parçaları ve özel sosla hazırlanan bir yemektir 3.
- Kurşun aşı 24. Dana eti ve nohut ile yapılan, sulu bir yemektir 24.
- Pöç kebabı 25. Dananın kuyruk sokumu kemiğinden hazırlanan bir sakatat yemeğidir 25.
- Nevzine 125. Un, pekmez ve ceviz ile yapılan bir tatlıdır 125.
Kayseri mutfağı, kırmızı etin ön planda olduğu, hamur işinin bolca kullanıldığı ve yöresel tatlı çeşidinin geniş olduğu zengin bir mutfaktır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: