Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında kaya levreği tarifi:
- Malzemeler: 2 adet kaya levreği, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 diş sarımsak, 1 soğan, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, karabiber, kekik, tuz, yarım çay bardağı su 4.
- Hazırlık: Sarımsaklar dövülür, baharat, tuz ve su ile karıştırılır 4. Balıklar ayıklanıp ikiye bölünür ve üzerine çizikler atılır 4.
- Pişirme: Balıklar borcama dizilir, üzerine soğan halkaları yerleştirilir ve hazırlanan sos eklenir 4. 175-180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir 4.
Tavada kaya levreği tarifi:
- Malzemeler: Kaya levreği filetosu, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı, tuz, karabiber, limon dilimleri, maydanoz 1.
- Hazırlık: Filetolar tuz ve karabiberle tatlandırılır, istenirse una bulanır 1.
- Pişirme: Orta ateşte tavayı ısıtıp yağ eklenir, balıklar tavaya yerleştirilir ve her iki tarafı 3-4 dakika pişirilir 1.
Izgarada kaya levreği tarifi:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: