Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaya levreği en güzel şekilde fırında pişirilebilir 4. İşte gerekli malzemeler ve pişirme aşamaları:
Malzemeler:
- 2 adet taze kaya levreği 4;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 4;
- 1 limonun suyu 4;
- 1 tatlı kaşığı tuz 4;
- Yarım tatlı kaşığı karabiber 4;
- 1 tatlı kaşığı kekik 4;
- 1 adet soğan 4;
- 1 adet domates 4;
- 2 dal taze maydanoz 4.
Pişirme aşamaları:
- Kaya levrekleri temizlenip içi ve dışı bol suyla yıkanır 4.
- Zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve kekik bir kapta karıştırılır 4.
- Karışım, balığın içine ve dışına sürülerek marine edilmesi için 30 dakika bekletilir 4.
- Fırın tepsisine dilimlenmiş soğan ve domates serilir 4.
- Marine edilmiş kaya levreği, sebzelerin üzerine yerleştirilir 4.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir 4.
- Piştikten sonra, taze maydanoz ile süslenerek servis edilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: