• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Yemek ›

    Kaşık Helvası yaparken unun rengi neden siyah olur?

    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Helva

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kaşık helvası yaparken unun rengi siyah olmasının nedeni, unun uzun süre kavrulmasından kaynaklanabilir 15. Un, kısık ateşte sürekli karıştırılarak kavrulur ve rengi altın sarısı olana kadar pişirilirse, helvaya özel bir aroma kazandırır 15.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. helva.gen.tr
        1
      2. enpopulersorular.com
        2
      3. yemek.com
        3
      4. beta.kulturportali.gov.tr
        4
      5. kadinvekadin.com
        5
    • Unun rengi neden altın sarısı olmalıdır?

    • Helva yapımında kullanılan diğer malzemeler nelerdir?

    • Unun kavrulma süresi nasıl ayarlanır?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel un helvasının püf noktası nedir?

    En güzel un helvasının püf noktası, unu kavrularken rengini iyi ayarlamak ve şerbeti oda sıcaklığında kullanmaktır. Diğer önemli püf noktaları ise: - Kaliteli tereyağı kullanmak, helvanın lezzetini artırır. - Unun topaklanmaması için unu eleyerek eklemek. - Helvayı kavururken kısık ateşte ve sürekli karıştırarak pişirmek. - Şerbeti azar azar ekleyip, helvanın şerbeti çekmesini sağlamak.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Tatlılar
    5 kaynak

    Un helva yaparken unun rengi nasıl açılır?

    Un helvası yaparken unun rengini açmak için unu kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurmak gerekmektedir.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Tatlılar
    5 kaynak

    Un helva yaparken unun rengi neden koyu olur?

    Un helvası yaparken unun renginin koyu olmasının nedeni, unun daha uzun süre kavrulmesidir.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"s4b0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fkasik-helvasi-yaparken-unun-rengi-neden-siyah-olur-781698494%3Flr%3D213%26ncrnd%3D88524","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"9822035491753960293","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1753960323612801-12241176799585010152-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-19-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"s4bw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"s4b1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"s4bw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"s4b2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Kaşık helvası yaparken unun rengi **siyah** olmasının nedeni, **unun uzun süre kavrulmasından** kaynaklanabilir [```1```](https://www.helva.gen.tr/siyah-helva-nedir-ve-nasil-yapilir.html)[```5```](https://www.kadinvekadin.com/yanmadan-topaklanmadan-puruzsuz-un-helvasi-yapmanin-sirlari-9250). Un, kısık ateşte sürekli karıştırılarak kavrulur ve rengi altın sarısı olana kadar pişirilirse, helvaya özel bir aroma kazandırır [```1```](https://www.helva.gen.tr/siyah-helva-nedir-ve-nasil-yapilir.html)[```5```](https://www.kadinvekadin.com/yanmadan-topaklanmadan-puruzsuz-un-helvasi-yapmanin-sirlari-9250).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.helva.gen.tr/siyah-helva-nedir-ve-nasil-yapilir.html","title":"Siyah Helva Nedir ve Nasıl Yapılır?","shownUrl":"https://www.helva.gen.tr/siyah-helva-nedir-ve-nasil-yapilir.html"},{"sourceId":2,"url":"https://enpopulersorular.com/library/lecture/read/25991-un-helvasi-nasil-yapilir","title":"Un Helvası Nasıl Yapılır?","shownUrl":"https://enpopulersorular.com/library/lecture/read/25991-un-helvasi-nasil-yapilir"},{"sourceId":3,"url":"https://yemek.com/un-helvasi-puf-noktalari/","title":"Tam Kıvamında Un Helvasının Püf Noktaları - Yemek.com","shownUrl":"https://yemek.com/un-helvasi-puf-noktalari/"},{"sourceId":4,"url":"https://beta.kulturportali.gov.tr/turkiye/bartin/neyenir/kasik-helvasi","title":"KAŞIK HELVASI | Kültür Portalı","shownUrl":"https://beta.kulturportali.gov.tr/turkiye/bartin/neyenir/kasik-helvasi"},{"sourceId":5,"url":"https://www.kadinvekadin.com/yanmadan-topaklanmadan-puruzsuz-un-helvasi-yapmanin-sirlari-9250","title":"Yanmadan, Topaklanmadan! Pürüzsüz Un Helvası Yapmanın...","shownUrl":"https://www.kadinvekadin.com/yanmadan-topaklanmadan-puruzsuz-un-helvasi-yapmanin-sirlari-9250"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Kaşık Helvası yaparken unun rengi neden siyah olur?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/helva","text":"#Helva"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Unun rengi neden altın sarısı olmalıdır?","url":"/search?text=Ka%C5%9F%C4%B1k+helvas%C4%B1+yaparken+unun+alt%C4%B1n+sar%C4%B1s%C4%B1+olmas%C4%B1n%C4%B1n+nedeni&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Helva yapımında kullanılan diğer malzemeler nelerdir?","url":"/search?text=Helva+yap%C4%B1m%C4%B1nda+kullan%C4%B1lan+malzemeler&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Unun kavrulma süresi nasıl ayarlanır?","url":"/search?text=Unun+kavrulma+s%C3%BCresi+nas%C4%B1l+ayarlan%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Ka%C5%9F%C4%B1k+Helvas%C4%B1+yaparken+unun+rengi+neden+siyah+olur%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"9822035491753960293","reqid":"1753960323612801-12241176799585010152-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-19-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1753960323612801-12241176799585010152-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-19-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"s4bw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"s4b3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/un-helvasi-puf-noktalari/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.aksam.com.tr/mor-papatya/kokusu-istah-kabartan-un-helvasi-tarifi-puf-noktasi-unu-rengi-donene-dek-kavurmak/haber-1355386?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.karaca.com/blog/un-helvasi-tarifi-lezzetli-ve-pratik-tarif/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yasemin.com/pratik-bilgiler/haber/2978473-helva-yapmanin-puf-noktalari-nelerdir-un-helvasi-ve-irmik-helvasi-yapmanin-incelikleri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://canakkaleolay.com/haber/un-helvasi-nasil-yapilir-iste-puf-noktalari-ve-en-kolay-tarifi-58408?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/en-guzel-un-helvasinin-puf-noktasi-nedir-966538578","header":"En güzel un helvasının püf noktası nedir?","teaser":"En güzel un helvasının püf noktası, unu kavrularken rengini iyi ayarlamak ve şerbeti oda sıcaklığında kullanmaktır. Diğer önemli püf noktaları ise: - Kaliteli tereyağı kullanmak, helvanın lezzetini artırır. - Unun topaklanmaması için unu eleyerek eklemek. - Helvayı kavururken kısık ateşte ve sürekli karıştırarak pişirmek. - Şerbeti azar azar ekleyip, helvanın şerbeti çekmesini sağlamak.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"#Tatlılar"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.mutfakgunlugu.com/un-helvasi-2/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.teksinun.com/un-helvasi-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/un-helvasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://hayfene.com/blog/helva-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/un-helvasi-puf-noktalari/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/un-helva-yaparken-unun-rengi-nasil-acilir-2519621602","header":"Un helva yaparken unun rengi nasıl açılır?","teaser":"Un helvası yaparken unun rengini açmak için unu kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurmak gerekmektedir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"#Tatlılar"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.helva.gen.tr/un-helvasi-neden-bu-kadar-acik-renk-oldu.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/un-helvasi-tarifi-nefis-ve-pratik-un-helva-nasil-yapilir-un-helvasi-malzemeleri-neler-hts-2226556?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.unhelvasi.gen.tr/un-helvasi-neden-acik-renk-oldu-neyi-etkiledi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/tatlilar/un-helvasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://forumsitesi.com.tr/threads/un-helvasi-nasil-yapilir.425704/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/un-helva-yaparken-unun-rengi-neden-koyu-olur-4103805480","header":"Un helva yaparken unun rengi neden koyu olur?","teaser":"Un helvası yaparken unun renginin koyu olmasının nedeni, unun daha uzun süre kavrulmesidir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"s4bw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"s4b4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"s4bw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"s4b5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"s4bw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}