Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kars sisli peynirinin nerenin malı olduğuna dair bilgi bulunamadı. Ancak, Kars'ta üretilen bazı peynir çeşitleri şunlardır:
- Kars gravyer peyniri 125. İsviçre'nin ünlü Gruyere peynirine benzer özellikler taşır 12.
- Kars kaşarı 125. Doğal ve geleneksel yöntemlerle üretilen bu peynir, yüksek rakımda yetişen otların aroması ve doğal ortamda beslenen hayvanların sütünden elde edilir 15.
- Çeçil peyniri 23. Tuzlu ve lifli bir yapıya sahiptir, genellikle kahvaltılarda tüketilir 2.
- Tulum peyniri 35. Keçi veya koyun sütünden yapılır ve genellikle tulum adı verilen deri torbalarda olgunlaştırılır 5.
- Köy peyniri 3. Çiğ süte peynir mayası katılarak hazırlanan bu peynir, süt mayalandıktan sonra küçük kaplara alınır ve yaklaşık 3-4 ay tuzlu suda bekletilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: