Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kars kazının pahalı olmasının bazı nedenleri:
- Yetiştirme ve bakım zorluğu 5. Kazlar, kışa hazırlık için et ve yağ tutması amacıyla özel olarak besiye alınır ve bu süreçte sadece arpa yedirilir ve günde üç kez derelerde yüzdürülür 1. Ayrıca, kazların kesimi kar yedikten sonra yapılır 1.
- Doğal ortamda yetişme 4. Kars kazları, özellikle doğal ortamda yetişenler, diğer kaz türlerine göre daha değerli kabul edilir 4.
- Talep ve arz dengesi 4. Kış aylarında kaz eti tüketiminin artması, fiyatları yükseltir 4.
- Piyasa koşulları 4. Arz ve talep dengesi, mevsimsel etkiler ve ekonomik dalgalanmalar gibi faktörler de fiyatlarda değişikliklere yol açabilir 4.
- İşlenme şekli 4. Bütün kaz, temizlenmiş kaz veya kaz yağı gibi farklı ürünler, farklı fiyatlarla satılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: