• Buradasın

    Karnıkara salatası nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Karnıkara salatası yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
    Malzemeler:
    • 1 su bardağı kuru börülce (akşamdan ıslatılmış) 2
    • 2 taze soğan (küçük doğranmış) 2
    • 2 taze sarımsak (küçük doğranmış) 2
    • 1 adet domates (kabuğu soyularak küp doğranmış) 2
    • 1 adet kırmızı kapya biber (çok küçük doğranmış) 2
    • 1 çay bardağı kapari turşusu 2
    • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 2
    • 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 2
    • 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi 2
    • Çay kaşığının ucuyla kimyon 2
    • Tuz 2
    • 1 çay kaşığı kuru nane 2
    Yapılışı:
    1. Akşamdan ıslattığınız börülceyi yumuşayana kadar yaklaşık otuz dakika haşlayın 2.
    2. Börülceyi süzüp soğutun 2.
    3. Çukur bir kapta bütün malzemeyi örselemeden karıştırın 2.
    4. Kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın 2.
    Ayrıca, taze iç börülce kullanarak da karnıkara salatası yapabilirsiniz 1. Bunun için:
    Malzemeler:
    • 1 kilo taze iç börülce 1
    • 2 dış sarımsak 1
    • 2 adet acı süs biberi 1
    • 1 adet limon 1
    • Zeytinyağı 1
    • Tuz 1
    Yapılışı:
    1. Börülceyi ayıklayın, yıkayın ve tencereye alarak üzerine çıkacak kadar su ilave edin 1.
    2. Orta ateşte 10 dakika kadar haşlayın 1.
    3. Haşlanan börülceyi süzüp soğutun 1.
    4. Ezilmiş sarımsak, tuz, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp börülceyle karıştırın 1.
    5. Yarım saat dinlendirip servis yapın 1.

    Konuyla ilgili materyaller

    En sağlıklı salata nasıl yapılır?

    En sağlıklı salata yapmak için şu önerilere dikkat edilebilir: Sos kullanımı: Salataya saf zeytinyağı, limon ve biraz elma sirkesi eklemek, başka soslardan kaçınmayı sağlar. Malzeme yıkama: Yeşillikler, pestisitlerden arındırmak için iyice yıkanmalıdır. Doğrama: Metal bıçak yerine tahta bıçak veya elle doğramak, vitamin ve mineral kaybını önler. Bekletme: Salatalar, besin değerlerini koruması için çok bekletilmeden hazırlanmalı ve tüketilmelidir. Kesme tahtası: Çiğ sebzeler için ayrı kesme tahtası kullanılmalıdır. C vitamini: Ispanak veya marul gibi yeşillikler, C vitamini kaybını önlemek için önce yıkanmalı, sonra doğranmalıdır.

    Karnıkare salatasının yanına ne gider?

    Karnıkare salatasının yanına ne gider sorusuna yanıt bulunamadı. Ancak, karnabahar yemeklerinin yanına gidebilecek bazı lezzetler şunlardır: Çorba: Düğün çorbası, yeşil mercimek çorbası, yayla çorbası. Pilav: Meyhane pilavı, bulgur pilavı, pirinç pilavı. Salatalar: Havuç salatası, makarna salatası, çoban salatası. Diğer: Beef stroganoff, nohut salatası, humus, erişte salatası. Ayrıca, karnabahar yemeklerinin yanında yoğurt da tercih edilebilir.

    En güzel salata sosu nasıl yapılır?

    En güzel salata sosunun nasıl yapıldığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, farklı salata sosu tarifleri için aşağıdaki kaynaklar kullanılabilir: yemek.com sitesinde yoğurtlu Sezar, yer fıstıklı Asya, nar ekşili orient, ballı acı, tahinli yumuşak, taze sarımsaklı, ballı hardal, aioli, vinaigrette, tapenade gibi farklı salata sosu tarifleri bulunmaktadır. lezzet.com.tr sitesinde Akdeniz, hardallı, baharatlı, rokfor ve cevizli, portakal ve tarhunlu, kuruyemişli, tatlı, rokalı pesto gibi salata sosu tarifleri yer almaktadır. onedio.com sitesinde klasik İtalyan, haşhaşlı, susamlı soyalı, avokado, bin ada, coleslaw gibi salata sosu tarifleri bulunmaktadır. nefisyemektarifleri.com sitesinde ise muhteşem salata sosu tarifi yer almaktadır.