Buradasın
Karnabahar kızartması pane harcı nasıl hazırlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karnabahar kızartması pane harcı için gerekli malzemeler ve hazırlık aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 adet orta boy karnabahar 13
- 2 adet yumurta 13
- 2 yemek kaşığı galeta unu (isteğe bağlı mısır unu) 1
- 1 yemek kaşığı un 1
- 1 yemek kaşığı yoğurt 1
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı ayçiçek yağı) 1
- Yarım tatlı kaşığı pul biber 1
- Yarım çay kaşığı tuz 1
- Yarım çay kaşığı karabiber 1
- Çeyrek çay kaşığı toz zerdeçal 1
Hazırlanışı:
- Karnabaharı temizleyip çiçeklerine ayırın ve limonlu, unlu kaynar suda hafif yumuşayana kadar haşlayın 1.
- Haşlanan karnabaharları buzlu suya alarak şoklayın ve fazla suyunu süzerek kurulayın 1.
- Bir kasede yumurta, yoğurt, un, galeta unu, zeytinyağı ve baharatları karıştırarak pürüzsüz bir harç hazırlayın 1.
- Karnabaharları bu harca bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin 1.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkarıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve peynirler eriyip kızarana kadar tekrar fırınlayın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: