Buradasın
Karabuğdayı pilav olarak nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karabuğday pilavını pişirmek için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı karabuğday 24;
- 1 adet orta boy soğan 2;
- 2 adet yeşil biber 2;
- 1 adet orta boy domates 2;
- 1 çorba kaşığı domates salçası 2;
- 2 su bardağı sıcak su 2;
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2;
- Tuz, karabiber 2.
Hazırlanışı:
- Pilav tenceresine zeytinyağını koyun 2.
- Soğanı yemeklik doğrayıp orta ateşte pembeleşene kadar pişirin 2.
- Salçayı, yıkayıp süzdüğünüz karabuğdayı, küçük doğranmış yeşil biberleri koyup 1 dakika kadar yağda karıştırarak kavurun 2.
- Küçük doğranmış domatesi ve sıcak suyunu koyun, tuz, karabiber, dilerseniz kimyon koyup kapağını kapatarak orta ateşte pişirin 2.
Alternatif bir tarif olarak, mantarlı karabuğday pilavı da yapılabilir 1. Bunun için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı karabuğday 1;
- 50 g kültür mantarı 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- Tuz 1;
- 2 su bardağı sıcak su 1.
Hazırlanışı:
- Karabuğdayı yıkayıp süzün 1.
- Tereyağını bir tavada eritin 1.
- İnce kıydığınız mantarları ekleyip sürekli karıştırarak kızarana kadar pişirin 1.
- Karabuğdayı ekleyip birkaç dakika kavurun 1.
- Suyunu ve damak zevkinize göre tuzunu ekleyip kapağını kapatın 1.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Ateşten alıp servisten önce 15-20 dk. kadar dinlendirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: