Buradasın
Karabuğdayı pilav olarak nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karabuğday pilavı için gerekli malzemeler:
- 1,5 su bardağı karabuğday 1;
- 1 adet kuru soğan 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1;
- 1,5 su bardağı tavuk suyu (300 ml) 1;
- 1 su bardağı su (200 ml) 1.
Pişirme aşamaları:
- Karabuğdayı süzgece alıp bol su ile yıkayın 1.
- Tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın, yemeklik doğradığınız soğanı ekleyerek pembeleşene kadar kavurun 1.
- Karabuğdayları ilave edip kavurmaya devam edin 1.
- Tuz ve pul biberi ekleyin 1.
- Tavuk suyu ve sıcak suyu ekleyip karıştırın, tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin 1.
- Ocağı kapatıp tencerenin kapağını açarak kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 10 dakika demlenmeye bırakın 1.
Karabuğday pilavını mantarlı veya sebzeli olarak da hazırlayabilirsiniz 1.
Karabuğday pilavının güzelce pişmesi için yüksek ateşte pişirilmemesi ve piştikten sonra 10 dakika demlenmeye bırakılması önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: