Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kapalı ayranın bozulduğunu anlamak için şu belirtilere dikkat edilebilir:
- Koku: Bozuk ayran ekşi ve ağır bir koku yayar 2.
- Kıvam: Normalden daha koyu, pütürlü veya ayrışmış (sıvı ve katı kısımların belirgin şekilde ayrıldığı) bir yapı oluşur 2.
- Renk: Sarıya dönük veya mat bir renk değişimi olabilir 2.
- Tat: Aşırı ekşi, acımsı veya bozuk bir tat alınır 2.
- Köpüklenme: Ayranın yüzeyinde anormal bir köpüklenme veya gaz birikimi varsa bu bozulma belirtisidir 2.
Ayranın bozulduğundan şüpheleniyorsanız, hastalanmamak için onu atmanız önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: