Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kanatlı hayvan etinin yasak olma nedenleri şunlardır:
- Hastalık Riski: Kanatlı hayvanların kesim işlemi sırasında, özellikle bağırsak kökenli patojen mikroorganizmalarla kontaminasyon riski yüksektir 2. Bu durum, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenme olgularını artırabilir 2.
- Yasaklı Hastalıklar: Kanatlı hayvanlarda kanatlı vebası, newcastle ve klinik Salmonellozis gibi hastalıklar tespit edildiğinde kesim ve etlerin tüketimi yasaktır 2.
- Yasal Düzenlemeler: 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'na göre, güvenilir olmayan yem ve etlerin piyasaya sürülmesi ve hayvanlara yedirilmesi yasaktır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: