Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Camembert ve Brie peynirleri benzer özelliklere sahip olsalar da aynı değildir.
Benzerlikler:
- Her ikisi de Fransa kökenlidir ve inek sütünden yapılır 12.
- Yumuşak, küflü bir kabuğa sahiptirler 13.
- Genellikle dilimlenerek servis edilirler 3.
Farklılıklar:
- Tat: Camembert, daha yoğun ve topraksı bir tada sahipken, Brie daha hafif ve tereyağsı bir tada sahiptir 13.
- Üretim: Brie'ye üretim sırasında krem eklenir, bu da daha yüksek süt yağı içeriği ve daha kremsi bir doku sağlar 14. Ayrıca, Brie'ye laktik starter sadece bir kez eklenirken, Camembert'e beş kez eklenir 1.
- Boyut: Geleneksel olarak Brie tekerlekleri daha büyükken, Camembert tekerlekleri daha küçüktür 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: