• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Kalkanoğlu Pilavcısı neden pahalı?

    • Yemek
    • Fiyat
    • Kalite

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming plate of golden saffron-infused rice topped with tender meat, served in a rustic copper dish on a wooden table in a cozy, historic eatery with warm lighting and traditional Turkish decor.
    Kalkanoğlu Pilavcısı'nın pahalı olmasının birkaç nedeni olabilir:
    1. Malzeme Kalitesi: Pilav yapımında kullanılan kemik suyu ve Trabzon'dan gelen doğal tereyağı gibi yüksek kaliteli malzemeler maliyeti artırır 14.
    2. Tarihî Değer: 1856 yılından beri aynı aile tarafından işletilen ve 160 yıllık bir geleneğe sahip olan pilavcı, nostaljik ve özel bir atmosfer sunar 34.
    3. Hizmet Anlayışı: Pilavın tartıyla satılması ve aile işletmesi olması gibi özgün uygulamalar, maliyetleri ve dolayısıyla fiyatları etkiler 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. trabzon.net.tr
        1
      2. eksisozluk.com
        2
      3. 100tarihilokanta.com
        3
      4. gazetekadikoy.com.tr
        4
      5. tasteatlas.com
        5
    • Kalkanoğlu Pilavıcısı'nın diğer geleneksel özellikleri nelerdir?

    • Kalkanoğlu Pilavcısı'nın tarihi hakkında daha fazla bilgi var mı?

    • Pilavın tartıyla satılması nasıl bir deneyim sunuyor?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    A steaming plate of golden rice cooked in bone broth, topped with a generous dollop of melted butter and served alongside tender, slow-cooked beef, evoking the rich culinary tradition of Trabzon.

    Kalkanoğlu pilavının özelliği nedir?

    Kalkanoğlu pilavının özellikleri: Malzeme: Pilav yapımında kemik suyu kullanılır; kemik ve kemik iliği 24 saat boyunca kaynatıldıktan sonra elde edilen su pilavda kullanılır. Pişirme: Pirinç kavrulmadan, et veya kemik suyu ile haşlanarak yapılır. Lezzet: Pilav, Trabzon tereyağı ile lezzetlendirilir. Tarih: 1856 yılına dayanan bir geçmişi vardır. Servis: Pilav hala ilk günkü gibi tartıyla satılmaktadır. Yan ürünler: Yanında kuru fasulye, kavurma, turşu, ayran ve sütlaç gibi ürünler de sunulur.
    • YemekTarifleri
    • TürkMutfağı
    • Pilav
    • GelenekselYemekler
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"d1t00":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fkalkanoglu-pilavcisi-neden-pahali-3077354217%3Flr%3D213%26ncrnd%3D47986","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"9960389091757639274","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1757639300047243-16048536907842366985-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-240-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"d1t0w01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"d1t01":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap/","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"d1t0w02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"d1t02":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Kalkanoğlu Pilavcısı'nın pahalı olmasının birkaç nedeni olabilir:\n\n1. **Malzeme Kalitesi**: Pilav yapımında kullanılan kemik suyu ve Trabzon'dan gelen doğal tereyağı gibi yüksek kaliteli malzemeler maliyeti artırır [```1```](https://trabzon.net.tr/trabzon/yemek/tarihi-kalkanoglu-pilavcisi.html)[```4```](https://www.gazetekadikoy.com.tr/kultur-sanat/saraylardan-gelen-lezzet).\n2. **Tarihî Değer**: 1856 yılından beri aynı aile tarafından işletilen ve 160 yıllık bir geleneğe sahip olan pilavcı, nostaljik ve özel bir atmosfer sunar [```3```](https://www.100tarihilokanta.com/tarihi-kalkanoglu-pilavi/)[```4```](https://www.gazetekadikoy.com.tr/kultur-sanat/saraylardan-gelen-lezzet).\n3. **Hizmet Anlayışı**: Pilavın tartıyla satılması ve aile işletmesi olması gibi özgün uygulamalar, maliyetleri ve dolayısıyla fiyatları etkiler [```1```](https://trabzon.net.tr/trabzon/yemek/tarihi-kalkanoglu-pilavcisi.html)[```4```](https://www.gazetekadikoy.com.tr/kultur-sanat/saraylardan-gelen-lezzet).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://trabzon.net.tr/trabzon/yemek/tarihi-kalkanoglu-pilavcisi.html","title":"Tarihi Kalkanoğlu Pilavcısı - Trabzon Tatil ve Gezi Rehberi","shownUrl":"https://trabzon.net.tr/trabzon/yemek/tarihi-kalkanoglu-pilavcisi.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://eksisozluk.com/kalkanoglu-pilav-lokantasi--2294190?p=2","title":"Kalkanoğlu Pilav Lokantası - Sayfa 2 - Ekşi Sözlük","shownUrl":"https://eksisozluk.com/kalkanoglu-pilav-lokantasi--2294190?p=2","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.100tarihilokanta.com/tarihi-kalkanoglu-pilavi/","title":"Tarihi Kalkanoğlu Pilavı - 1856","shownUrl":"https://www.100tarihilokanta.com/tarihi-kalkanoglu-pilavi/","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://www.gazetekadikoy.com.tr/kultur-sanat/saraylardan-gelen-lezzet","title":"Saraylardan Gelen Lezzet| Haberler","shownUrl":"https://www.gazetekadikoy.com.tr/kultur-sanat/saraylardan-gelen-lezzet","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.tasteatlas.com/tarihi-kalkanoglu-pilavcisi","title":"Tarihi Kalkanoglu Pilavcisi | TasteAtlas | Recommended...","shownUrl":"https://www.tasteatlas.com/tarihi-kalkanoglu-pilavcisi","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Kalkanoğlu Pilavcısı neden pahalı?","homeUrl":"/yacevap/","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/fiyat","text":"Fiyat"},{"href":"/yacevap/t/kalite","text":"Kalite"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Kalkanoğlu Pilavıcısı'nın diğer geleneksel özellikleri nelerdir?","url":"/search?text=Kalkano%C4%9Flu+Pilavc%C4%B1s%C4%B1%27n%C4%B1n+geleneksel+%C3%B6zellikleri&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Kalkanoğlu Pilavcısı'nın tarihi hakkında daha fazla bilgi var mı?","url":"/search?text=Kalkano%C4%9Flu+Pilavc%C4%B1s%C4%B1+tarihi&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Pilavın tartıyla satılması nasıl bir deneyim sunuyor?","url":"/search?text=Pilav%C4%B1n+tart%C4%B1yla+sat%C4%B1lmas%C4%B1+deneyimi&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Kalkano%C4%9Flu+Pilavc%C4%B1s%C4%B1+neden+pahal%C4%B1%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A steaming plate of golden saffron-infused rice topped with tender meat, served in a rustic copper dish on a wooden table in a cozy, historic eatery with warm lighting and traditional Turkish decor.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-Ci4A3LYx94kUztrjCwgU/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"9960389091757639274","reqid":"1757639300047243-16048536907842366985-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-240-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1757639300047243-16048536907842366985-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-240-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"d1t0w03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"d1t03":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gezipgordukyiyipictik.wordpress.com/2014/12/30/kalkanoglu/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gazetekadikoy.com.tr/kultur-sanat/saraylardan-gelen-lezzet?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://termepirinci.com/trabzonun-kalkanoglu-pilavi-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.100tarihilokanta.com/tarihi-kalkanoglu-pilavi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.milliyet.com.tr/yemek/bilgi/157-yildir-suren-lezzet-1762972?size=16&stub=1"],"header":"Kalkanoğlu pilavının özelliği nedir?","teaser":"Kalkanoğlu pilavının özellikleri: Malzeme: Pilav yapımında kemik suyu kullanılır; kemik ve kemik iliği 24 saat boyunca kaynatıldıktan sonra elde edilen su pilavda kullanılır. Pişirme: Pirinç kavrulmadan, et veya kemik suyu ile haşlanarak yapılır. Lezzet: Pilav, Trabzon tereyağı ile lezzetlendirilir. Tarih: 1856 yılına dayanan bir geçmişi vardır. Servis: Pilav hala ilk günkü gibi tartıyla satılmaktadır. Yan ürünler: Yanında kuru fasulye, kavurma, turşu, ayran ve sütlaç gibi ürünler de sunulur.","href":"/yacevap/c/yemek/q/kalkanoglu-pilavinin-ozelligi-nedir-3452665482","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"TürkMutfağı"},{"href":"/yacevap/t/pilav","text":"Pilav"},{"href":"/yacevap/t/gelenekselyemekler","text":"GelenekselYemekler"}],"imageThumbProps":{"alt":"A steaming plate of golden rice cooked in bone broth, topped with a generous dollop of melted butter and served alongside tender, slow-cooked beef, evoking the rich culinary tradition of Trabzon.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16270576/picture-ELTUk7Ud6ch7liUPwkQn/orig"}}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"d1t0w04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"d1t04":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"d1t0w05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"d1t05":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"d1t0w06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}