Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kale yemeği yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Kale Çorbası Tarifi:
- Malzemeler: 2 demet kale, 1 demet pazı, 2 su bardağı sıcak su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet limon (kabukları soyulmuş), 1 adet avokado, 1 çorba kaşığı zerdeçal, Himalaya tuzu 1.
- Yapılışı: Kale ve pazıları yıkayın. Avokadonun kabuğunu ve çekirdeğini çıkarın. Tüm malzemeleri blender'da karıştırın, üzerine zerdeçal ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın 1.
- Kale Kavurması Tarifi:
- Malzemeler: 300-500 gr kıyma, 2 kuru soğan, 2 diş sarımsak, yarım kangal sucuk, az salça, 2 bardak su, baharat, tuz, zeytinyağı 2.
- Yapılışı: Kıymayı soğan, sarımsak ve baharatla zeytinyağında kavurun. Sucukları ekleyip 5 dakika daha kavurun. Ardından kaleyi ekleyip 10 dakika daha kavurun, suyu ekleyip pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: