Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kale (kıvırcık lahana) yemeği yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 300-500 gr kıyma 1;
- 2 kuru soğan 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- yarım kangal sucuk 1;
- az salça 1;
- 2 bardak su 1;
- baharat, tuz 1;
- zeytinyağı 1.
Yapılışı:
- Kale yapraklarını yıkayıp incecik doğrayın 1.
- Kıymayı soğan, sarımsak ve baharatla zeytinyağında kavurun 1.
- Sucukları ekleyip 5 dakika daha kavurun 1.
- Kale yapraklarını ilave edip 10 dakika kavurun 1.
- Suyu ekleyip pişirin 1.
İsteyen yanına pilav da yapabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: