Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalamarın en lezzetli yerinin neresi olduğu konusunda kesin bir görüş yoktur. Ancak, kalamar çeşitli şekillerde pişirilip sunulabilir ve bazı lezzetler öne çıkar:
- Izgara kalamar: Meşe kömüründe yaprak gibi açılarak bütün halinde pişirilen ızgara kalamar, özellikle Cunda'daki Trilye Restoran'da tercih edilen bir lezzettir 1.
- Soya soslu kalamar: Deniz Restoran'da sunulan, pişirilmeden önce özel bir marinasyon sürecinden geçen kalamar, özellikle tavsiye edilen bir lezzettir 1.
- Kalamar dolması: Hellim, kaşar peyniri, mantar ve kapari çiçeği ile hazırlanan kalamar dolması, Trilye Restoran'da sunulur 1.
Kalamar lezzeti kişisel tercihlere göre değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: