Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kakule aromasının nasıl kullanılacağına dair bazı yöntemler:
- Kakule Çayı: Birkaç kakule kapsülünü ezip kaynar suya ekleyerek demleyebilir, bal veya limonla tatlandırabilirsiniz 24.
- Yemeklerde Kullanım: Kakule, pilav, et yemekleri, sebze yemekleri ve tatlılarda kullanılabilir 13. Toz kakule, yemeklerin pişirilmesi sırasında veya sonrasında eklenebilir 2.
- Kakule Kahvesi: Toz kakule, kahveyle harmanlanarak farklı bir aroma elde edilebilir 13.
- Kakule Yağı: Aromaterapide rahatlatıcı ve stres azaltıcı etkileri için kullanılır 23. Masaj yağı olarak veya cilt bakım ürünlerine eklenerek kullanılabilir 2.
- Çiğneme: Hindistan'da yaygın olan bir kullanımda, kakule tohumları kaynar suda bekletilip bal ile karıştırıldıktan sonra çiğnenir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: