Buradasın
Kakaolu sufle tencerede nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kakaolu sufle tarifi:
Malzemeler:
- 1/2 kahve fincanı patates unu 13;
- 1 su bardağı toz şeker 13;
- 4 çorba kaşığı margarin 13;
- 2 su bardağı süt 13;
- 6 adet yumurta 13;
- 2,5 çorba kaşığı kakao 13.
Hazırlanışı:
- Patates ununu derin bir kaba alın ve 1 su bardağı sütü azar azar dökerek boza kıvamında bir hamur hazırlayın 13.
- Kalan sütü tencereye alıp tozşekeri ilave ederek orta ateşte kaynatın, kakaoyu da ekleyerek karıştırarak kaynatmaya devam edin 13.
- Boza kıvamındaki hamuru azar azar ekleyip karıştırın, kaynamaya başlayınca ateşten alın 13.
- Margarin’i ekleyip iyice çırpın 13.
- Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın 13. Karışım ılınınca yumurta sarılarını birer birer ekleyip çırpın 13.
- Yumurta aklarını mikserler kar halinde çırpın ve karışıma ilave edin 13.
- Yavaş yavaş karıştırıp yağlanmış sufle kabına dökün 13.
- Önceden ısıtılmış 150° ısılı fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin 13.
- Sıcak servis yapılmalıdır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: