• Buradasın

    Kakao ile hira tatlısına ne kadar konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kakaolu hira tatlısı yapımında 2 yemek kaşığı kakao kullanılması önerilir 23.

    Konuyla ilgili materyaller

    Kakaolu hira tatlısı nasıl yapılır?

    Kakaolu Hira Tatlısı Tarifi için gerekli malzemeler: 1 yumurta; yarım çay bardağı sıvı yağ; 3 yemek kaşığı yoğurt; 1 yemek kaşığı kakao; 1 çay bardağı irmik; 1 paket vanilin; yarım paket kabartma tozu; 1,5 su bardağı un; bulamak için irmik; şerbeti için: 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı su. Hazırlanışı: 1. Şerbeti için 1,5 su bardağı ılık suya şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştırın. 2. Hamur için tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp iyice karıştırın. 3. Azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yapın ve 10 dakika bekletin. 4. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp irmiğe buladıktan sonra yağlanmış tepsiye dizin. 5. 180 derecede 25 dakika kadar pişirin. 6. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün. 7. Şerbetin tamamını çekip soğuması yaklaşık 2 saat alır. Afiyet olsun.

    Kakao yerine ne kullanabilirim?

    Kakao yerine kullanılabilecek bazı alternatifler şunlardır: 1. Keçiboynuzu Tozu: Doğal bir tatlandırıcı olup, tatlılara hem tatlılık hem de hoş bir aroma katar. 2. Kahve: Demlenmiş kahve, tatlılara kakao gibi acımsı bir tat ve renk verir. 3. Bitter Çikolata: Kakao yağı ve şeker içerdiği için zengin bir lezzet ve kremsi bir doku sağlar. 4. Baharat Karışımları: Tarçın, muskat gibi baharatlar tatlılara farklı aromalar katar. 5. Sıcak Çikolata Tozu: Hazır karışımlar, tatlılarda benzer bir lezzet ve doku elde etmenizi sağlar.

    En kolay kakaolu tatlı nasıl yapılır?

    En kolay kakaolu tatlı tariflerinden biri kakaolu irmik tatlısıdır. İşte malzemeleri ve yapılışı: Malzemeler: - 1 litre süt - 1 su bardağı şeker - 1 su bardağı irmik - 3 yemek kaşığı kakao - 1 paket vanilya Yapılışı: 1. Tencerede vanilya hariç bütün malzemeleri ekleyerek homojen bir hale gelinceye kadar karıştırın. 2. Ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirin ve kaynadıktan sonra orta ateşte 2-3 dakika pişirmeye devam edin. 3. Ocaktan aldıktan sonra içine vanilyayı ekleyerek karıştırın. 4. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra 2-3 saat kadar dolapta dinlendirin. 5. En son tabaklara porsiyonlara bölüp hindistan cevizi ile süsleyin.