Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kahvenin hangi usulle kavruldugunu belirlemek için, kavurma sıcaklığı ve süresine bakmak gereklidir 124.
Temel kahve kavurma usulleri:
- Tencerede veya ateşte kavurma 1. Eski bir yöntem olup, hala bazı bölgelerde uygulanmaktadır 1.
- Sıcak hava ile kavurma 14. Çekirdek, mekanizmadaki sıcak hava ile kavrulup, süreç genellikle 6-8 dakika sürer 14.
- Döner tambur ile kavurma 14. Alttan ısıtılan büyük bir tamburun içindeki metal haznede, kahve çekirdekleri kavrulur 14. Bu yöntem, kapasitesi ve ekonomik olması nedeniyle çoğu kahve endüstrisi tarafından tercih edilir 1.
Kahve kavurma dereceleri:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: