Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kahveyi köpüklü yapmak için şu adımları izlemek gerekir:
- Kaliteli ekipman kullanmak, tercihen bakır veya çelik cezve seçmek önemlidir 13.
- Taze kahve kullanmak, kahvenin bayat olmaması gerekir 13.
- Soğuk su kullanmak, musluk suyu yerine içme suyu tercih edilmelidir 13.
- Kahve-su oranını doğru ayarlamak, her fincan için 1 tatlı kaşığı veya 2 çay kaşığı kahve kullanmak idealdir 15.
- Kısık ateşte pişirmek, kahvenin su ile temas süresini artırmak daha yoğun lezzetli ve köpüklü bir kahve elde etmeyi sağlar 13.
- Karıştırmamak, tüm malzemeler konulduktan sonra karıştırmadan pişirmek gerekir 13.
- Kaynatmamak, kahve kaynadığında köpüğü söner, bu yüzden ısındıkça köpüren kahveyi kaynamaya yakın ocaktan almak gerekir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: