Buradasın
Kahvaltılık kaşarlı yumurta nasıl hazırlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kahvaltılık kaşarlı yumurta hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 4 adet yumurta 1;
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 1;
- 1 çay kaşığı kekik (isteğe bağlı) 1;
- 2 yemek kaşığı süt (daha yumuşak bir kıvam için) (isteğe bağlı) 1;
- 2-3 dilim sucuk veya pastırma (isteğe bağlı) 1;
- 1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz (servis için) 1.
Hazırlanışı:
- Fırını önceden 180°C’ye ısıtın 1.
- Küçük fırın kaplarını (ramekin veya güveç kabı) tereyağı veya zeytinyağı ile yağlayın 1.
- Yumurtaları bir kaseye kırın ve çırpmadan doğrudan fırın kaplarına dökün 1.
- Üzerine tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ve kekik serpiştirin 1.
- Rendelenmiş kaşar peynirini yumurtaların üzerine eşit şekilde dağıtın 1.
- Hazırladığınız kapları önceden ısıtılmış fırına yerleştirin ve yumurtalar istediğiniz kıvama gelene kadar 12-15 dakika kadar pişirin 1.
- Kaşar peyniri eriyip hafif kızardığında fırından çıkarın 1.
- Fırından çıkan yumurtaların üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis edin 1.
Ayrıca, domatesli kaşarlı yumurta tarifi de mevcuttur 3. Bunun için gerekli malzemeler:
- 2 adet domates 3;
- 1 adet yeşil biber 3;
- 1 diş sarımsak 3;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 3;
- 3 adet yumurta 3;
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi 3;
- Tuz 3;
- Karabiber 3.
Hazırlanışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: