Buradasın
Kadınbudu köfte Arda'nın Mutfağı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kadınbudu Köfte Tarifi (Arda'nın Mutfağı):
Malzemeler:
- 1 kg yağsız dana kıyma 13
- 4 yemek kaşığı pirinç 13
- 3 su bardağı su (pirinç için) 13
- 2 orta boy kuru soğan 13
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 13
- 1 demet maydanoz 13
- Tuz, karabiber, yenibahar 13
Panelemek için:
Kızartmak için:
Hazırlanışı:
- Pirinci ayıklayıp yıkayın ve 3 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayın, sonra suyunu süzün 13.
- Soğanları küp şeklinde ince doğrayın 13.
- Kıymayı 2 eşit parçaya ayırın 1.
- Bir tavada 4 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırın, soğanları pembeleştirin ve yarım kıymayı ilave ederek kavurun 13.
- Maydanozu çok ince kıyın 13.
- Kavrulan kıymayı soğuduktan sonra, kalan çiğ kıyma, haşlanmış pirinç, maydanoz, karabiber, tuz ve yenibahar ekleyerek iyice yoğurun 13.
- Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar alın ve ıslattığınız avucunuzda yuvarlayın 13. Yassılaştırarak oval köfteler yapın 13.
- Tüm köfteleri bitirdikten sonra önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp, orta kızgın yağda her iki tarafı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın 13.
- Sıcak veya soğuk olarak servis edin 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: