Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kadın Budu Köftenin hikayesi hakkında iki farklı rivayet bulunmaktadır:
- Osmanlı Mutfağı: Bir rivayete göre, bu köfte Osmanlı döneminde saray mutfağında çalışan bir aşçı tarafından sultanın beğenisine sunulmak üzere hazırlanmıştır 2. Aşçı, mevcut malzemelerle hızlıca bir yemek hazırlamak zorunda kalmış ve bulgur ile kıymayı karıştırıp yumurta ve unla kaplayarak kızarttığı köfteyi sultana ikram etmiştir 2. Sultan bu köfteyi çok beğenmiş ve yemeğe "Kadın Budu Köfte" adını vermiştir 2.
- Halk Arasında: Diğer bir rivayete göre ise, İstanbul'da bir lokantada çalışan bir aşçı, malzemelerin azlığı nedeniyle bulguru kıymayla karıştırıp köfte yapmıştır 2. Bu yeni yemeği ilk defa deneyen müşteriler, yemenin hafifliği ve lezzeti karşısında hayran kalmış ve yemeğe "Kadın Budu Köfte" adını vermişlerdir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: