Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pekmez çeşitleri kullanılan hammaddeye göre değişiklik göstermektedir 2. İşte bazı yaygın pekmez çeşitleri:
- Üzüm Pekmezi 12. En bilinen ve yaygın olarak tüketilen pekmez türlerinden biridir 1.
- Nar Pekmezi 12. Narın suyu yoğunlaştırılarak elde edilir 1.
- Dut Pekmezi 12. Dut suyunun kaynatılması ve yoğunlaştırılmasıyla üretilir 1.
- Keçiboynuzu Pekmezi (Harnup Pekmezi) 12. Keçiboynuzu meyvesinin suyu yoğunlaştırılarak elde edilir 1.
- Vişne Pekmezi 1. Vişne suyunun kaynatılması ile yapılır 1.
- Elma Pekmezi 12. Elma suyunun yoğunlaştırılması ile üretilir 1.
- Armut Pekmezi 1. Armut suyunun yoğunlaştırılmasıyla elde edilir 1.
- İncir Pekmezi 12. İncir suyunun yoğunlaştırılması ile üretilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: