Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pekmez çeşitleri kullanılan hammaddeye göre değişiklik göstermektedir 2. İşte bazı yaygın pekmez çeşitleri:
- Üzüm pekmezi 12. En bilinen ve yaygın olarak tüketilen pekmez türlerinden biridir 1.
- Nar pekmezi 12. Yoğun ve hafif ekşi bir tat profiline sahiptir, antioksidanlar açısından zengindir 1.
- Dut pekmezi 12. Tatlı ve hafif ekşi bir lezzete sahiptir, lif açısından zengindir 1.
- Keçiboynuzu pekmezi (harnup pekmezi) 12. Koyu renkli ve karamelize bir tada sahiptir 1.
- Vişne pekmezi 1. Meyvemsi ve hafif ekşi bir lezzete sahiptir 1.
- Elma pekmezi 12. Hafif tatlı ve meyvemsi bir tada sahiptir 1.
- Armut pekmezi 1. Hafif tatlı ve araştırma bir lezzet profiline sahiptir 1.
- İncir pekmezi 12. Yoğun ve tatlı bir tada sahiptir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: