Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gastronominin çeşitli türleri şunlardır:
- Akdeniz Gastronomisi: Zeytinyağı, taze otlar, sebzeler, deniz ürünleri ve tahıllarla hazırlanan yemekler 1.
- Asya Gastronomisi: Pirinç, sebzeler, deniz ürünleri ve baharatların yoğun olarak kullanıldığı mutfaklar (Çin, Japon, Hint, Tayland) 1.
- Orta Doğu Gastronomisi: Humus, kebap, falafel, tabbouleh, baklava ve kuskus gibi yemekler 1.
- Amerikan Gastronomisi: Hamburger, pizza, patates kızartması gibi fast food yemekleri 1.
- Latin Amerika Gastronomisi: Baharatlı taco ve tortilla, asado (ızgara et), arepa (mısır ekmeği) gibi yemekler 1.
- Avrupa Gastronomisi: Et, süt ürünleri, ekmek ve şarabın bolca tüketildiği mutfaklar (Fransız, İtalyan, İspanyol, Alman) 1.
- Moleküler Gastronomi: Yemek pişirme ve yemeklerin içerikleriyle ilgili bilimsel bir yaklaşım 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: